Glas

Det är inte lätt att som kund veta vilka möjligheter och alternativ som är fördelaktigast för just ditt synfel. Vi hjälper dig till den glaslösning som blir bäst för dina behov och vi informerar dig gärna om vad olika lösningar innebär. 

Hos oss kan du själv se och förstå skillnaden mellan olika glasalternativ. Vår ambition är att välja de glas som ger de bästa optiska egenskaperna till det rimligaste priset. Vi arbetar med glas från Hoya och Carl Zeiss Vision, som är två av världens största glastillverkare, vilket gör att vi har otroligt många möjligheter att finna rätt glas för just dig och dina ögon.

För att vara din bästa kontakt kring bågar och glas så har vi på Nova Synvård även ett eget sliperi i våra lokaler. Hos oss träffar du alltid på en legitimerad optiker i synundersökningsrummet vilket innebär att du alltid får skräddarsydda glasögon som är anpassade för just dina behov.

Efter synundersökningen hjälper dig med val av bågar, där du kan välja mellan allt ifrån lågprisbågar till märkesbågar. Varje individ är unik och därför bör varje båge väljas med omsorg att stämma med både stil och personlighet.

Det finns ett ZEISS-glas för varje enskilt önskemål!

Det första man ska göra när man väljer glasögon är att fråga sig exakt för vilket ändamål man behöver glasögonen. Ska de användas för enbart bilkörning eller läsning? Behöver du korrigering för långt eller kort avstånd eller önskar du enstyrkeglas för att se på alla avstånd och i alla riktningar utan några begränsningar?

ZEISS progressiva glas integrerar alla typer av korrigering, dvs "allt-i-ett"-lösning. Resultatet är korrigerad syn på alla avstånd, allt i ett och samma glas. 

Ser du föremål tillräckligt snabbt när du kör bil t.ex under regniga mörka dagar, vid skymningen eller på natten? Du får bättre seende vid dåliga ljusförhållanden tack vare den nya teknologin i ZEISS DriveSafe Lenses.

Tycker du att bländning från mötande bilar är störande? Med DuraVision® DriveSafe behandling minskas bländning på natten från mötande bilar och gatubelysning. 

Har du problem med fokusering när ögonen växlar mellan vägen och instrumentpanelen eller backspegeln och sidospeglarna? Korrekt seende av vägen och enklare fokusering vid byte mellan instrumentpanel och speglar får du med DriveSafe Design.

Bilkörning kan vara en riktig utmaning för alla - oavsett köravstånd. Bra seende är viktigt för säkerheten. ZEISS DriveSafe Lenses är ett par allroundglas optimerat för vardagsbruk och för säkrare bilkörning.